ДПС ПОЗВАО ПРИСТАЛИЦЕ НА ВЕЛИКИ СКУП У НЕДЈЕЉУ

0
24

 Демократска партија социјалиста (ДПС) позвала је присталице на скуп који је планиран у недјељу, 6. септембра, на Тргу независности у Подгорици.

У објавама на званичним страницама партије на друштвеним мрежама позив је пропраћен порукама: „Нема изговора“, „Покажимо да нас има много“ и „Црна Гора прије свега“.

Поруке су дијељене и на Вибер заједници ДПС-а.

Јавна окупљања су мјерама Националног координационог тијела ограничена на 40 особа на јавном простору, а, када је ријеч о политичком скупу – на 100 особа, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра, ношење заштитних маски и дезинфекцију руку.

Мјере су се масовно кршиле протеклих седмица на прославама изборног резултата опозиције, на такозваним ауто-литијама, као и такозваним антилитијама.

Претходне седмице полиција је блокирала улаз у Подгорицу, истакавши да су организовани доласци грађана заустављени с циљем спречавања ширења вируса корона у складу с мјерама и наредбама Министарства здравља.

Лидери опозиционих коалиционих листа синоћ су позвали грађане да не излазе на улице како би инциденти били спријечени, те поручили да свако ко то чини, ради против њихове побједе.

Према изборним резултатима које је објавила Државна изборна комисија, ДПС је освојио 35,06 одсто, односно 143.548 гласова, а коалиција „За будућност Црне Горе“ 32,55 одсто или 133.267.

Коалиција „Мир је наша нација“ освојила је 12,53 одсто или 51.297 гласова бирача, „Црно на бијело“ 5,53 или 22.649, а Социјалдемократе 4,10 или 16.769 гласова.

Лидери три побједничке коалиције јуче су договорили четири принципа сарадње, али и укидање дискриминаторских закона и аката међу којима је и мјесецима оспоравани Закон о слободи вјероисповијести.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име