УТОПЉАВАЊЕ ШКОЛЕ У КРИШКОВЦИМА ЗА РАДОСТ СВИХ УЧЕНИКА

0
55

Општина Лакташи ће у сарадњи са Министарством за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске до краја године почети са реализацијом пројекта провођења мјера енергетске ефикасности на објекту Основне школе „Младен Стојановић“ у Кришковцима. Управљачки одбор пројекта „Енергетска ефикасност у Босни и Херцеговини“ („Bosnia and Herzegovina Energy Project“ – BEEP) је донио одлуку о избору објеката, те је ова установа изабрана као приоритетна на територији општине Лакташи.

У првој фази овог пројекта је 2017. године санирана Основна школа „Младен Стојановић“ у Лакташима, те је том приликом на објекту измјењена столарија, урађена термичка изолација фасадних зидова, урађена уградња новог котла, израђена радијатоска чврста мрежа, те је урађена топлотна излолација крова.

Исти радови су планирани и на подручној школи у Кришковцима, уз напомену да ће се прво радити архитектонско-грађевински радови који укључују замјене старе столарије, термичку изолацију вањских зидова и топлотну изолацију крова. Након завршетка ових радова и у зависности од динамике радова ће се вршити машински радови на реконструкцији система гријања.

Осим објекта ОШ „Младен Стојановић“ у Кришковцима Општина Лакташи је као приоритетне објекте за санацију у будућности изабрала ОШ „Холандија“ у Бошковићима и ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ у Трну.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име