ДОДИК: ШИПТАРИМА СЕ ДАЈЕ ДА ПРАВЕ ДРЖАВУ, А НАМА НЕ ДА НИ ДА ОДРЖИМО СТАТУС КОЈИ ИМАМО

0
16

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће покушати заједно са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем да интегрише сва кршења Дејтонског споразума према српском и хрватском народу и да то упуте међународној јавности.

„Треба указати на то да је протеклих 25 година од потписивања Дејтонског споразума вријеме масовног кршења међународног права и наших националних права“, рекао је Додик за „Ало“.

У том контексту, каже Додик, треба рећи како је могуће да на Kосову покушава безочно да се разори територијални интегритет Србије, а у БиХ покушава да се направи унитарна држава.

„Шиптарима се даје право да праве државу, а нама не дају право ни да очувамо наш статус који смо добили Дејтонским споразумом. Наш је интерес да Дејтонски споразум очувамо у његовом изворном облику“, рекао је Додик.

Он је истакао да двије трећине БиХ сматра да високи представник треба да оде и да, само зато што муслимани сматрају да ОХР треба да остане, они скрнаве став потписника Анекса 10 Дејтонског споразума.

„Kолико сам разумио и Хрватска је незадовољна понашањем високих представника, барем су то исказивали кроз одређене ставове. Исто тако Србија, Република Српска и половина Федерације БиХ оличене у Хрватима сматрају да високи представник треба да оде“, рекао је Додик.

Он каже да се међународно право крши и у БиХ и на Kосову и Метохији.

„Рано признање независности Kосова је исто оно које је Америка учинила кад је признала БиХ, након чега је почео грађански рат“, рекао је Додик и додао да је Америка својствена по игнорисању реалне ситуације.

Он је истакао да тај концепт, који је Америка гурала крајем прошлог и почетком овог вијека, коначно мора да престане.

„Сада смо у прилици да им кажемо, па чекајте ви се понашате према нашем народу на неадекватан начин, ви желите да сломите наш статус. Ми рачунамо да би то неко могао у Америци да чује и разумије“, рекао је Додик.

Говорећи о предстојећим предсједничким изборима у САД, Додик је рекао да би Срби у Америци требало да подрже реизбор актуелног предсједника Доналда Трампа, који је промотер политике немијешања у унутрашње ствари других држава.

Он истиче да та Трампова политика, која није могла да се искаже до краја, треба да руководи Србе и овом приликом на предсједничким изборима и треба да га подрже.

„Ако се не мијешају у унутрашње ствари других земаља, онда ми овдје можемо слободно да одлучујемо о статусу и свом начину живота“, рекао је Додик.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име