УСКОРО САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА СРБИЈЕ И СРПСКЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ

0
5

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће ускоро бити одржан састанак предсједника Србије Александра Вучића и руководства Српске на којем ће бити ријечи о документу у којем се указује на антидејтонско понашање високог представника међународне заједнице у БиХ.

„У суштини то је документ који показује стварно стање када је ријеч о БиХ. Због правних и међународно-правних обавеза које има Србија сматрамо да она треба да буде информисана о томе какво је стање, на који начин је кршен Дејтонски споразум, како смо долазили до недејтонских или антидејтонских рјешења, на који начин су блокиране многе ствари које су могле да буду адекватне, корисне и ефикасне за све овдје да смо се придржавали оног што јесте слово Устава“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након састанка Главног координационог тима.

Према њеним ријечима, документ не третира питање Kосова, али третира питање Републике Српске, посматрајући сву ситуацију у контексту значајног или стратешки важног, приоритетног националног питања, а у оквиру таквог националног питања за Србију свакако јесте и Српска, а не само Kосово.

„И ако негдје постоје одређена рјешења која се гледају у пакету онда би могло да се каже да су и ово питања која треба посматрати у пакету“, нагласила је Цвијановићева.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик раније је изјавио да су предсједнику Србије Александру Вучићу из Републике Српске доставили документа у којима указују на антидејтонско понашање високог представника међународне заједнице у БиХ.

Додик је рекао да су на тај начин жељели да покажу да западне земље имају двоструке аршине када је реч о питањима Републике Српске и Kосова и Метохије.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име