КЛЕПТОМАН ИЗ ЛАКТАША УХВАЋЕН У ЗАМКУ

0
309

Власник бањалучког Фитнес клуба “Универзум“ Горан Ђурица испричао је да су бројне пријаве чланова претходиле откривању осумњиченог за серијске крађе у овој теретани.

“Људи су у почетку говорили да нису сигурни у нестанак новца, међутим, било је и оних који су тврдили да им је нестајао новац из закључаних ормарића. Све се преокренуло када су ми момци, за које сам био сигуран да говоре истину, испричали причу о нестанку новца из свлачионица”, присјетио се Ђурица. Додаје како је у циљу откривања лопова, у свлачионици лично оставио три новчанице од по 20 марака и пратио развој ситуације.

Убрзо је у свлачионицу ушао Драган Ћурчић који је у спорно вријеме радио као тренер у клубу, па су сви остали у шоку због онога што је услиједило.

Од три новчанице, од по 20 марака, остала је само једна.

“Тражио сам од тог момка да отвори своју торбу и у њој су нађене обе “нестале” новчанице од по 20 марака, али то нису биле једине новчанице. Два човјека, који су били у то вријеме у теретани, пријавили су да им недостају новчанице од 20 евра, односно од 50 марака. И ове новчанице су такође нађене у торби, сада већ бившег тренера”, испричао је власник клуба за Српскаинфо.

Додаје како је био изненађен свиме, јер је осумњичени важио за узорног младића и спортисту, који никада није одавао утисак особе која је склона кривичним дјелима. Осумњичени Драган Ћурчић, како је потврђено за Српскаинфо, имао је резервне кључеве ормарића у којима су чланови фитнес клуба остављали личне ствари и новац.

“Не знам због чега је то све урадио, али су се спорне ситуације догађале више пута. Дакле није то било једном или два пута, већ више пута у којима су чланови пријавили да им је нестао новац”, закључио је Ђурица.

Из Полицијске управе Бањалука данас је саопштено да су полицијски службеници спровели оперативну акцију кодног назива “Тег” која је била усмјерена на откривање и расвјетљавање кривичних дјела крађе почињених у фитнес клубу у Бањалуци.

“Од 5. до 18. августа полицијским службеницима Полицијске управе Бањалука у више наврата обраћали су се оштећени који су пријављивали да им је из свлачионице за вријеме трајања тренинга отуђиван одређени износ новца. Оперативним радом, 18. августа полицијски службеници су ухапсили Драгана Ћурчића. за којег је утврђено да је у краћем претходном периоду био запослен на пословима инструктора, те да је за вријеме кад је починио кривична дјела крађе, простор користио за лично вјежбање и том приликом искористио непажњу оштећених, те из необезбјеђених свлачионица отуђивао новац”, навели су из Полицијске управе Бањалука.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име