ДОДИК: НИСМО МИ НИКАКВИ „БОСАНСКИ СРБИ“, МИ СМО СРБИ!

0
13

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Рибнику да је атмосфера за Србе у Федерацији БиХ (ФБиХ) у погледу остваривања њихових права веома лоша, због чега ће, ма гдје год живјели у том ентитету, имати његову и подршку институција Републике Српске.

„Они су ти који најбоље свједоче о томе колико је важно имати Републику Српску. Они не крију да нама то кажу и задовољни су Српском јер да је нема, били би потпуно маргинализовани до свог биолошког нестанка“, изјавио је Додик новинарима.

Додик, који је лидер СНСД-а, нагласио је да ова странка и због заштите права Срба у ФБиХ излази на локалне изборе у 25 федералних општина, а све да би консолидовала и окупила српску заједницу у том ентиету.

„Желимо да дамо подршку нашем народу и то ћемо наставити да радимо, као и да анимирамо Србију да то чини као што је чинила у Дрвару, Мостару и у другим мјестима гдје живе наши људи. Дакле, тамошње Србе прво морамо охрабрити да се јасно декларишу и да истичу своје поријекло“, истакао је Додик.

Он је најавио да ће Бошњаке убудуће карактерисати као муслимане све док лидер СДА Бакир Изетбеговић не престане говорити „босански Срби“.

„Ми нисмо никави ‘босански Срби’, ми смо Срби“, поручио је Додик.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име