ЕФИКАСНИЈЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ У СРПСКОЈ УЗ ЕЛЕКТРОНСКУ КАРТИЦУ ЗА ОСИГУРАНИКЕ (ФОТО)

0
18

Фонд здравственог осигурања Републике Српске промовисао је данас у Бањалуци Интегрисани здравствени информациони систем и прву електронску картицу за осигуранике чији је циљ ефикаснија услуга у здравству, а вриједност пројекта је око 26 милиона КМ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, који је присуствовао промоцији, истакао је да је од изузетног значаја за здравствени систем успостављање ИЗИС-а и електронске картице за осигуранике јер ће тиме доћи до знатних уштеда, а само за издавање рецепата око 12 милиона КМ на годишњем нивоу.

Директор Фонда Дејан Кустурић нагласио је да је Влада Српске прије неколико година препознала значај наведеног система, којим се, како је навео, на јединствен начин могу сагледати здравствене политике у Републици Српској.

Вишковић је уручио и прву електронску картицу породици Видовић из Козарске Дубице која је прије 13 година донирала органе свог настрадалог сина, чиме су спасили пет живота.

Од понедјељка, 17. августа, ИЗИС ће почети да се примјењује у Болници Градишка, те домовима здравља Градишка, Србац и Козарска Дубица.

Осигураници са подручја ових општина први ће у Српској добити и електронске картице, умјесто досадашњих здравствених књижица.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име