ЗЕЉКОВИЋ СЕ ПОВЛАЧИ СА ЧЕЛА БОРЦА, МИЈЕЊА ГА СТОЈАН МАЛБАШИЋ

0
20

Драго ми је што насљеднику могу да оставим стабилан клуб који у наредним годинама може и мора само да иде напријед, рекао је Вицо Зељковић, који ће се на сутрашњој изборној сједници Скупштине ФK Борац повући с мјеста предсједника, а на његово мјесто ће по свему судећи доћи бивши фудбалер овог клуба Стојан Малбашић.

Фудбалски клуб Борац ће данас добити новог предсједника Управног одбора умјесто Зељковића, који је на чело клуба дошао 19. јуна 2018. године. Он је у овом тренутку предсједник ФС РС, а ускоро би требало да дође и на чело Н/ФС БиХ. Малбашић је засад једини кандидат за позицију предсједника клуба из Платонове улице.

„Успјели смо вратити Борац на мјесто које му припада у бх. фудбалу и за то вријеме смо ријешили доста финансијских проблема. Фудбал је такав спорт да се без дугова не може, али је битно да не ремете текућу ликвидност“, изјавио је Зељковић и затим наставио:

„Направили смо историјски посао с клубом који је сада на здравим ногама. Истина, било је доста турбуленција, али смо све издржали. Сада имамо и коректан тим и направљена је добра база за надограђивање. Наравно, треба ићи корак по корак. Драго ми је што насљеднику могу да оставим стабилан клуб“.

Борац већ годинама чека на трофеје на бх. сцени… У том периоду је доста времена кубурио и са самим статусом у бх. елити, па је често и испадао из М:тел Премијер лиге БиХ. Трофеји су и ове године жеља на Градском стадиону, али одлазећи предсједник истиче да не треба правити притисак на екипу.

„Трофеји су наравно жеља свих којима је стало до клуба, али као што сам рекао – треба ићи корак по корак. Излазак у Европу је био циљ ове године, то смо остварили и квалификације за Лигу Европе ћемо играти без притиска. Излазак у Европу треба поново да буде циљ клуба и ове сезоне, а временом треба дизати љествицу. Kлуб мора да настави овим путем. Долазак генералног спонзора донио је додатну стабилност. Мислим да смо урадили велики посао“, јасан је Зељковић.

За крај је истакао да ће као предсједник ФС РС и, како ствари стоје, први човјек Н/ФС БиХ увијек бити на располагању не само Борцу, него и осталим клубовима, те ће се трудити да свима помогне колико то буде у његовој моћи, а за крај је најавио и могући повратак међу „црвено-плаве“.

„Из Бањалуке сам, Борац је мој клуб. Бићу му на располагању колико то буде могуће. Једног дана, за 10-15 година, уколико то буде могуће волио бих да се вратим у Борац“, закључио је Зељковић, који ће данас добити насљедника на мјесту предсједника Борца.

Раскид уговора с Kукриком
Голман Младен Kукрика више није члан ФK Борац јер су челници клуба одлучили да раскину сарадњу с њим. Kако сазнајемо, у питању је кршење клупске дисциплине, преко чега челници „црвено-плавих“ нису жељели олако да пређу. Двадесетдеветогодишњи голман је до сада у каријери у БиХ играо за Леотар, Жељезничар спорт тим и Металеге, а играо је и у Албанији, Kанади и Шведској.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име