СНСД ПРИВОДИ КРАЈУ ИЗБОР КАНДИДАТА ЗА НАЧЕЛНИКЕ: НОВА ИМЕНА У ЈОШ ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ

0
73

БАЊАЛУКА – У нову трку за позицију начелника општине, осим актуелних првих људи Челинца, Билеће и Лакташа, извјесно је, неће ни садашњи начелници Фоче, Калиновика, Мркоњић Града и Милића, који су кадрови Савеза независних социјалдемократа (СНСД).

Општински одбор СНСД-а Фоча одлучио је да на предстојећим локалним изборима њихов кандидат за начелника ове општине буде директор радне јединице “Електродистрибуције” Пале у овом граду Милан Вукадиновић, потврђено је за “Глас Српске” из врха СНСД-а.

Подсјећамо, наш лист јуче је објавио да су се за кандидатуру борили актуелни начелник Радисав Машић и директор НП “Сутјеска” Дејан Павловић, али је фочански СНСД ипак одлучио да кандидатуру повјери Вукадиновићу.

Павловић је за “Глас” рекао да има превише посла на функцији која му је повјерена, истичући да није имао амбиције да буде кандидат за начелника, а поготово не да уноси било какав раздор у странци.

– Подржао сам све досадашње одлуке странке и када је ријеч о кадровским рјешењима и о било чему другом. Странка је у демократској процедури изабрала кандидата који ће имати неподијељену подршку и СНСД-а и наших коалиционих партнера и сигурно однијети побједу. Што се мене лично тиче, ја сам на одборничкој листи и даћу максималан допринос још једној побједи СНСД-а и нашег кандидата за начелника и у то нико не треба да сумња – каже Павловић.

Према тврдњама нашег извора, кандидат за начелника Калиновика, умјесто актуелне начелнице Милеве Комленовић, по свему судећи биће њен актуелни замјеник Радомир Сладоје, а не директор шумског газдинства у овом мјесту Ђорђе Сладоје, који се спомињао као могући кандидат.

– Када је ријеч о Мркоњић Граду и Милићима, све су прилике да актуелни начелници Дивна Аничић и Момир Лазаревић неће поново у трку и да ће СНСД изњедрити млађе кандидате који ће донијети нову енергију и осигурати побједу. У Модричи се још не зна ко ће бити кандидат, али се зна да ће актуелни начелници Станара и Власенице Душан Панић и Мирослав Краљевић у трку за нови мандат – каже наш саговорник.

Кандидат за првог човјека Челинца, умјесто актуелног начелника Момчила Зељковића, званично је шеф челиначког СНСД-а Владо Глигорић, у трку за начелника Билеће умјесто Миљана Алексића ће власник мљекаре “Пађени” Ненад Вукоје, док је умјесто Ранка Карапетровића кандидат за начелника Лакташа актуелни помоћник министра за пружање стручних услуга у пољопривреди Мирослав Бојић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име