ПОСЛИЈЕ ДУА ЛИПЕ, НОВА ПРОВОКАЦИЈА: АЛБАНСКА МАНЕКЕНКА МАЛТРЕТИРАЛА ВОЗАЧА ИЗ СРБИЈЕ

0
15

Албанска манекенка Лорена Халити похвалила се на свом налогу на Твитеру како у току вожње Убером српском возачу пушта албанске пјесме.

Он се накнадно њеним послодавцима пожалио на директну провокацију манекенке, објашњавајући да то није било у реду са њене стране, јер је он професионално и коректно обављао свој посао, док је она по имену и презимену препознала да је ријеч о Србину.

Како је навео у жалби, она је након тога обајвила на друштвеној мрежи Твитер како је „управо српском возачу пуштала албанску музику“, и додала смајли.

Он је такође у мејлу жалбе навео да је однос Албаније и Србије још веома осјетљива тема, те да је у рату изгубио оца и да је сигуран да би у супротној ситуацији, како каже, да је он њој пуштао српске пјесме, она још брже упутила жалбу компанији Убер.

„Замислите свијет гдје Нијемац пушта нацистичку музику, јеврејском возачу? Или гдје особа из Турске пушта турску музику возачу из Јерменије“, написао је између осталог.

Када је ствар почела да се шири и када јој је Убер угасио налог на њиховој платформи, она је обрисала твит у којем се хвалила својим поступком и тврдила како „Убер подржава ксенофобију и етничку дискриминацију“, па су је зато забранили.

„Нећу више да ћутим. Ваш српски возач поднио је жалбу мом послодавцу зато што сам слушала албанску музику у току вожње. Наставили сте да подржавате ксенофобију и етничку дискриминацију забрањујући ме без икакаве истраге. Ово је одвратно и неподношљиво“, написала је она.

Као и на објаве Дуе Липе и на овим твитовима бијло је доста коментара:

„Заслужила си“, „Косово је Србија“, „Остави се мрежа“, „У твом обрисаном твиту се јасно види да ти је била намјера да провоцираш возача“, „Браво за Убер“, „Ућути, ниси у праву“, били су само неки од коментара на Лорениним објавама.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име