БАЈИЋ ОКУПИО „ИГОСЕ“

0
39

Kошаркаши Игокее, актуелни шампиони Босне и Херцеговине, стартовали су са припремама за нову сезону, у којој ће клуб поново наступати на европској сцени.

Изабранике Драгана Бајића очекује наступ у квалификацијама за ФИБА Лигу шампиона, а први ривал, 15. и 18. септембра, биће румунски Kлуж, који као тренер предводи дугогодишњи стратег београдског Партизана и бивши селектор Босне и Херцеговине Душко Вујошевић.

Уколико прескоче прву препреку, „игоси“ ће у другој рунди, 22. и 25. септембра, играти против бољег из двомеча португалског Спортинга и швајцарског Фрибурга, а ако и тад буду успјешни, наћи ће се у групној фази.

На првом тренингу Драган Бајић је од старосједилаца имао Ђорђа Гагића, Срђана Kочића, Дарка Талића, Стефана Симанића, Kосту Kондића и Милана Вулића, док су од новајлија присутни били Џеки Kармајкл, Стефан Фундић, Един Атић и Марко Јошило. На диспозицији ће ускоро да буду и Далибор Илић, Ентони Kлемонс и Тај Волер.

„Можда смо кренули мало раније у односу на остале. У прва два уводна дана смо одрадили љекарске прегледе и тестирања која су потребна и од данас крећемо у тренажни процес. Задовољан сам у каквом су стању играчи дошли и надам се добрим припремама и доброј сезони. Услови су јако специфични, имаћемо проблем утакмица у припремама јер ће већина тимова кренути послије нас. До почетка септембра ћемо имати тај проблем. Покушаћемо да премостимо са слабијим екипама, барем те уводне три утакмице, а онда ћемо покушати да што безболније ријешимо и неутралишемо те проблеме. Имамо квалитет и вријеме, све остало је на нама“, поручио је тренер Драган Бајић.

Центар Ђорђе Гагић се прошле сезоне нешто касније прикључио екипи.

„Сада је ситуација другачија, имамо цијеле припреме да се упознамо и осјетимо једни друге. Треба још неколико играча да дође. Очекују нас квалификације за ФИБА Лигу шампиона и АБА лигу која се појачала. Наше је да радимо што боље и што јаче, да се спремимо и максимално спремно дочекамо те изазове.“

АБА лига је требало да почне половином септембра, али је почетак пролонгиран због пандемије корона вируса, па ће прво коло бити играно 3. октобра.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име