СДА: ТРЕБИЊЕ НИЈЕ СРПСКИ ГРАД, ВУЧИЋ ДА СЕ ИЗВИНИ

Иако у Требињу живи 94% српског становништва, СДА осудиле изјаву предсједника Србије да је Требиње најљепши српски град.

0
18

Поводом изјаве предсједника Србије Александра Вучића да је Требиње “најљепши српски град”, огласила се СДА Бакира Изетбеговића поруком да “Требиње нити је било, нити ће било када бити „српски град“.

„Предсједник Србије би свакако морао знати да су Бошњаци дали главни печат развоју Требиња, од Арсланагића моста, до комплетне старог језгра града. Али то не значи да је Требиње ‘бошњачки град’. Као и све у Босни и Херцеговини, и Требиње припада свим народима и грађанима БиХ“, саопштено је из СДА.

Социјалдемократска партија (СДП) БиХ реаговала је истим поводом и тражи од предсједника Србије Александра Вучића да се извини грађанима БиХ због, како наводе, неумјесног испада.

У саопштењу те странке се тврди да је етикетирање босанскохерцеговачких градова “српским“ „намјерно и циљано атаковање на суверенитет и цјеловитост Босне и Херцеговине, али и на њено биће“.

Најаву да ће Србија И Република Српска у Требињу градити аеродром, из СДП-а, кажу, да ће то моћи „само онај коме и ако дозволе институције самосталне и суверене државе Босне и Херцеговине“.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име