ДОДИК: НЕМОГУЋЕ РАЗГОВАРАТИ О СТАТУСУ КОСОВА, А НЕ РАЗГОВАРАТИ И О СТАТУСУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

0
14

Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ, рекао је да је Вучићу предочено да је немогуће разговарати о статусу Kосова, а у оквиру тога не разговарати о статусу Републике Српске.

Додик је рекао да Република Српска не тражи ништа друго што већ другима није омогућено, истичући да је жеља народа на простору Српске да једног дана она буде дио Србије.

„Имамо право на наш национални идентитет. Нисам заинтересован за БиХ и разумијем Вучића кад каже да подржава суверенитет БиХ“, рекао је Додик.

„Свијет мора да зна да ми видимо нашу будућност у најбољим односима са Србијом“, рекао је Додик.

Он је рекао да Република Српска неће оклијевати да, колико је у њеној моћи, штити интересе Србије.

Истакао је да посјета поспјешује сарадњу и диже је на виши ниво те да Србија и Српска никоме не желе да наносе бол те да је договорено да се у наредним мјесецима ради на изради закона о заштити ћирилице који би се у истом тексту усвојили и у Србији и у Републици Српској.

Такође, нагласио је да Српску радују резултати Србије када је ријеч о економији те да ће бити завршено повезивање Бањалуке са Београдом.

„Вучић је потврдио да ће Србија у 80 одсто финансирати дионицу од Раче до Бијељине, а Српска да настави даље према Брчком“, рекао је Додик, додајући да је Српска заинтересована за разговоре у вези са тзв. Kосовом те да би прво питање Србије у националном смислу требало да буде Република Српска.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име