МЛАДИЋА БРУТАЛНО ПРЕТУКЛИ ПА ГА ДЕФОРМИСАНОГ ОСТАВИЛИ НА ОБАЛИ УНЕ

0
17

Козарска Дубица – Кад сам видјела своје дијете са потешкоћама у развоју, које је скоро насмрт претучено, нисам га ни препознала у болници колико му је глава деформисана од удараца.

Нисам знала да ли ће уопште преживјети толико тешке повреде јер скоро од рођења има епилепсију.

Испричала је то за Независне новине Милена Ђурђевић из Козарске Дубице, чијег су сина Дејана (23), како каже, у ноћи између 9. и 10. јула претукли “Немања Прошић и Миленко Гајић, који су га те ноћи позвали да се провоза с њима у ауту”.

Како каже, њено дијете, након тешког иживљавања и бруталног премлаћивања, нападачи су замотали у плахту, вјероватно мислећи да је мртав, те га одвезли на плажу Блато на ријеци Уни, гдје су га бацили.

О иживљавању над младићем свједочи снимак који кружи друштвеним мрежама на којем се види он крвав и преплашен док му нападач говори: “Ало, гледај овамо. Хоћеш ли поменути икад више наше име?”, а када младић крвавог и издеформисаног лица каже: “Никад у животу”, један од нападача поносно каже: “Живио”.

-Мој син сад након седам дана, кад тек почиње понешто да говори чега се сјети, каже да је ту чак била још једна особа. Дијете је у страху, има тешке повреде главе и оперисан је. У петак смо ишли у Бањалуку вадити те тампоне од операције носа – каже огорчена мајка младића.

Она додаје да је њено дијете, којем је глава била издеформисана од удараца, покрај воде нашао чувар… Завршио је у болници у Градишци, а затим и у УКЦ РС у Бањалуци.

-Њега су ти момци, за које смо мислили да су му другови, у четвртак навече звали да се иду провозати, а он је већ био легао јер је тај дан радио. Рекли су му да ће доћи по њега ако им наточи гориво, а он је пристао јер је тај дан нешто и зарадио – присјећа се мајка изласка сина са младићима, не слутећи шта ће се десити.

Кад је те ноћи видјела да је његов кревет празан забринула се, али није ни слутила да је њено дијете, како тврди, претучено и такво буквално остављено да умре.

-Око седам ујутро ме назвао рођак из полиције и рекао ми да је Дејан претучен и да је одвезен за Градишку. Ми смо потом кренули за дјететом – прича мајка.

Сазнали су, каже, да је њен син претучен у некој кући, а затим одвезен на плажу, гдје су га чули људи како тешко повријеђен јауче замотан у плахту.
-Постоје и снимци, а полиција каже да је био дрвени колац и нож те да су то нашли крваво – каже мајка, која не зна шта је окидач овако монструозног чина.

Њен син, како каже, тек понешто о томе прича, а ноћу се буди уз вриску и плач, те не зна како да га смири јер је претрпио велики страх.

-Ја сам огорчена јер су ти младићи били задржани 24 сата и пуштени на слободу док се прикупе докази, а чула сам да су наводно све признали. Ту вијест нико није објавио јер није пуштена информација у медије, а када је нешто ситно – то сви објаве  – каже мајка Милена.

Полицијска управа Приједор је потврдила да је младић претучен у ноћи између 9. и 10. јула.

-Након сазнања да су Д.Ђ. из Козарске Дубице током ноћи од стране непознатих лица нанесене тјелесне повреде, полицијски службеници Полицијске управе Приједор предузели су све потребне мјере и радње у циљу утврђивања околности наношења повреда и идентификације лица која су то починила – наводи се у саопштењу полиције.

Додају да је утврђено да су тешке тјелесне повреде оштећеном, који је због задобијених повреда превезен у УКЦ Бањалука, нанијели М.Г. и Н.П. из Козарске Дубице.

– Због сумње на извршење кривичног дјела тешка тјелесна повреда, осумњичени су лишени слободе и над њима је извршена криминалистичка обрада. О наведеном је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор – кажу из полиције.

Додају да је у току рад на расвјетљавању околности наношења тешких тјелесних повреда и документовању предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Приједор против осумњичених лица М.Г. и Н.П. бити достављен извјештај за почињено кривично дјело тешка тјелесна повреда.

(Независне Новине)

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име