ОТКАЗАН “АДРИЈА ТУР“ У БАЊАЛУЦИ И САРАЈЕВУ

0
4

БЕОГРАД – Хуманитарни тениски турнир „Адрија Тур“ у организацији најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића је отказан и неће се одржати у Бањалуци и Сарајеву, саопштено је данас послије седнице Организационог одбора.

Одлука је донијета након што је саопштено да је Ђоковић позитиван на вирус корона, а претходно су позитивни били Григор Димитров, Борна Ћорић, Виктор Троицки…

– Изузетно нам је жао што морамо да прекинемо организацију тениских турнира у Бањалуци и Сарајеву. Радовали смо се да публика која дуго година чека врхунске асове, коначно види уживо Новака Ђоковића и друге тенисере, као и да играњем у овим градовима омогућимо промоцију спорта и финансијску подршку локалним играчима. Нажалост, због свих догађаја последњих дана донели смо одлуку да је сада најважније да се епидемиолошка ситуација стабилизује, као и да се сви опораве – изјавио је директор турнира Ђорђе Ђоковић.

Он се захвалио свим учесницима из Тениског савеза Републике Српске, града Сарајева, свима који су претходних дана вриједно радили на припреми ових догађаја.

– Ценимо то и остајемо пријатељи, а надамо се да ћемо нашу идеју спровести у дело, чим се за то стекну услови- нагласио је Ђоковић.

Ђоковић је на крају подсјетио да је идеја „Адрија Тура“ била хуманитарног карактера, са циљем да се омогући зарада играчима из региона, помогне хуманитарним организацијама и да се промовишу добре вриједности.

– Остајемо сада усмерени на подршку свима онима који су инфицирани Ковид 19 вирусом са жељом да се што пре опораве – истичу из организационог одбора.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име