КИНА ГРАДИ НОВО СВЈЕТСКО ЧУДО – ОВАКАВ СТАДИОН НЕ ПОСТОЈИ НА ПЛАНЕТИ (ФОТО + ВИДЕО)

0
9

И док читава планета брине о садашњем тренутку и како пребродити пандемију корона вируса у Kини се већ окрећу будућности.


Прошлог четвртка је почела изградња стадиона какав у свијету не постоји. Он би требало да буде у облику лотосовог цвијета, у складу са традицијом ове земље, а изградња овог монументалног здања би требало да кошта око 12 милијарди јена или (1,7 милијарди долара).

Овај стадион ће постати један од највећих на свијету, како по површини, тако и по броју сједећеих места, па ће нешто више од 100.000 људи моћи да гледа фудбалске мечеве (и друге приредбе). Стадион би требало да буде саграђен и фрапантно брзо, па би за 18 мјесеци могли да видимо потпуно готов пројекат. Дизајнирао га је Хасан Сиед.

На овом стадиону ће играти актуелни шампион државе (а и ко би други) Гвангжу Евергранде који је освојио осам од посљедњих девет титула.

Ово је заправо само почетак пројекта током којег ће бити изграђено од три до пет стадиона широм Kине, како би ова земља ускоро постала један од кандидата за организацију Мундијала.

Стадион треба да буде представљен свијету нешто раније, али би врхунац требало да буде 2030. године у случају да Kина добија домаћинство Свјетског првенства. По броју сједећих места би претекао из Барселонин Kамп Ноу који тренутно прима 99.434 људи на трибинама.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име