19 ЛИЦА ПОЗИТИВНО НА ВИРУС КОРОНА, ЛАКТАШИ ПЕТИ ДАН ЗА РЕДОМ БЕЗ НОВОЗАРАЖЕНИХ

0
13

У Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство РС, Универзитетском клиничком центру РС и Болници „Свети Врачеви“ у Бијељини, извршено је тестирање 617 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 19 особа у РС.

„Ријеч је о три жене и 16 мушкараца. Једна жена је средње животне доби, док су двије старије животне доби. Три мушкарца су млађе животне доби, девет средње и четири старије животне доби“, наведено је у саопштењу Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Kако се додаје у саопштењу, према мјесту пребивалишта, по четири особе су из Модриче, Мркоњић Града, Теслића и Бањалуке, и по једна особа је из Гацка, Приједора и Бијељине.

„Петнаест особа је имало контакт са претходно потврђеним случајевима. Три особе су хоспитализоване, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама“, наведено је у саопштењу.

Kако се наводи, до сада је у Републици Српској потврђено 1.339 случајева вируса корона, а укупно је преминуло 100 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 715 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 23.513 особа.

„У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијече 64 особе са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса. На Одјељењу Covid 19 хоспитализована су 22 пацијената теже клиничке слике, док су у изолацији два пацијената“, стоји у саопштењу ресорног министарства.

Kако се додаје, код два пацијента здравствено стање захтијева респираторну подршку, а један пацијент је на неинвазивном моду механичке вентилације.

На Одјелу хирургије (стара локација УKЦ) је 12 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије (стара локација УKЦ) је 25 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.

У Болници „Свети Апостол Лука“ у Добоју збринуто је 49 пацијената са Covid 19 обољењем, у Општој болници Требиње 12 пацијената, у Болници „Доктор Младен Стојановић“ у Приједору је 19 пацијената, у Универзитетској болници у Фочи су два пацијента, и у Болници у Градишци је пет пацијената.

Kада су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона, а немају симптоме Covid-а 19, у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци налази се 126 особа, 22 особе су у Студентском дому у Требињу, двије особе су у Дому ученика у Бијељини и 30 особа је у Дому ученика у Добоју.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.418 особа, а надзор је завршен код 29.583 особе.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име