ВУЛИН: ЂУКАНОВИЋЕВА ВЛАСТ СЕ ПОНАША КАО НЕКАД УСТАШКА

0
2

Власти у Црној Гори требало би да се плаше Велике Албаније, а не Србије и ово што ради предсједник Мило Ђукановић је нешто што смо гледали за вријеме усташа, оцијенио је предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин.

„Србија нема ни центиметар територијалних претензија, а Велика Албанија ће се стварати на делу Црне Горе, не у Босни, ствараће се у Црној Гори као што је већ црногорска влада талац партија које заговарају велику Албанију и спроводе Велику Албанију,“ нагласио је Вулин.

Он је додао и да је „то што ради Мило Ђукановић стварајући такозвани домовински идентитет Црне Горе нешто што смо гледали за вријеме усташа, али нисмо могли да очекујемо да ће се десити сада у овом нашем времену“.

Упитан да прокоментарише најновија дешавања у Црној Гори, Вулин је, гостујући на локалној телевизији у Врбасу, рекао да није вјеровао да ће неко послије Секуле Дрљевића икада више говорити о домовинском идентитету Црне Горе.

Он сматра да сва дешавања која дестабилизују Црну Гору, дестабилизују и нас и нама праве проблем.

„Ја то не желим. То изазива озбиљну нестабилност, ми смо мали регион, не дешава се то у Монголији,“ поручио је Вулин.

Вулин је нагласио и да угрожавање положаја и права Српске православне цркве у Црној Гори је угрожавање положаја и права Српске православне цркве било гдје.

Он сматра и да се не мијеша у одлуку Црне Горе да буде самостална, да уђе у НАТО, али не сматра да је мијешање у унутрашње односе када каже „оставите припаднике мог народа да вјерују како мисле да треба да вјерују – ништа вам нису урадили“.

Предсједник ПС истакао је и да је поносан на Србију у којој има мјеста за све који је поштују.

„Бескрајно сам поносан што у Србији има места и за Србе из Црне Горе и за Црногорце и за све оне који Србију доживљавају као своју,“ рекао је Вулин и додао да Црна Гора не може да понижава СПЦ и да очекује да је у добрим односима са Србијом.

Вулин је нагласио и да Црна Гора није непријатељ Србији, али да се нада да ће Срби моћи да остваре своја елементарна права у Црног Гори, право на језик, право на писмо, на религију, можда и да се запосле, да имају прилику да буду Срби иако живе у Црној Гори.

Он је још казао да је Ђукановић некада био љути Србин за кога је Милошевић увијек био „мек“ када је ријеч о истицању српства, а да сада, исти тај Ђукановић не жели чак ни да обиљежи страдање ђеце на каменом мосту у Мурину, те да је потпуно несхватљиво и то што се пушта Томпсон на националном сервису и да то не ради чак ни Хрватска.

На питање да ли очекује ескалације у региону које би се могле одразити и на Србију, Вулин је казао да је само јака Србија гарант мира у региону.

„Председник Вучић је једини председник који је потпуно самосталан, који самостално одлучује и који искрено верује у политику мира. Србија, као највећа и најмоћнија и њен председник који је без сваке сумње најутицајнији политичар на Балкану ће учинити све да буде мира“, сматра Вулин, саопштио је ПС.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име