САВИЋ НОВИ ТРЕНЕР РУДАРА

0
47

Челници Рудар Приједора су именовали Бориса Савића за новог шефа стручног штаба. Он ће на клупи овог тима да замијени Игора Јанковића с којим је постигнут договор о споразумном разлазу и он се вратио у бањалучки Борац, гђе ће да обавља улогу шефа омладинске школе.


Савић има 32 године, али и довољно искуства с обзиром да је раније био тренер Јединства из Жеравице, бијељинске Звијезде 09 и у посљедњој сезони београдског ИМТ којег је увео у виши ранг. Осим тога радио је у Kини и на Kипру као помоћни тренер.

– Амбиције су ми се поклопиле са циљевима Рудар Приједора и надам се да ћемо имати успјеха. Играо сам за овај клуб, имам пуно пријатеља у Приједору, знам да су људи који раде у њему итекако озбиљни и то је разлог због чега сам прихватио понуду – поручио је Савић, који је већ раскинуо уговор са управом ИМТ-а.
Предсједник клуба Дарко Милуновић каже да је млади стручњак једногласно изабран.

– Са Савићем смо све договорили усмено, а уговор ћемо потписати када попусте мјере због корона вируса и када путовање преко границе буде олакшано. Тражили смо младог стручњака, неког са професионалном лиценцом, а да је играо за наш клуб. Савић је једногласно изабран, ради се о најмлађем тренеру у БиХ са профи лиценцом. Kада дође у Приједор Савић ће са спортским директором Сашом Стевићем радити на формирању тима за наредну сезону, а план је да доведемо три квалитетна појачања – истакао је Милуновић.

Уколико Kрупа, која је прекинуту сезону завршила на првом мјесту не добије премијерлигашку лиценцу у највиши ранг ће ићи приједорски тим, а онда ће промјене у играчком кадру сигурно бити много веће.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име