СТРАВИЧАН НАПАД ПАЛИЦАМА И ЧЕКИЋИМА НА ДВОЈИЦУ СРБА У ВУКОВАРУ (ВИДЕО)

0
21

Због напада на припадника навијачке групе “Гробари” београдског Партизана, прошле седмице на паркиралишту у Вуковару, тамошње тужилаштво спровело је прво испитивање четворице доступних осумњиченика, од којих је за двојицу затражило одређивање истражног затвора, што је суд одбио.
Осумњичени 25-годишњак је, према сумњама Општинског државног тужилштва, с годину млађим суосумњичеником окупио припаднике “Бед Блу Бојса” како би се обрачунао са од раније познатим “Гробаром”, за којег је сазнао да се налази у једном вуковарском кафићу, пренијела је Хина.

Потом је тројици познатих и четворици засад непознатих осумњичених препустио унајмљени комби како би тешко повредили тог мушкарца с којим се, према наводима тужилаштва, раније сукобљавао због његове припадности групи навијача београдског Партизана.

Наоружани чекићима и палицама жртву су чекали на паркинг хотела.

Другоосумњиченог терете да је комбијем одвезао нападаче до Трга Републике Хрватске, на паркинг хотела гдје су наоружани дрвеним палицама и чекићима чекали жртву, док су се скривали иза дрвених кућица, обучени у тамну одјећу и прекривене главе.

Мушкарац којег су чекали на паркинг је изашао с још двојицом, па су нападачи сву тројицу попрскали сузавцем по лицу и кренули у напад палицама и чекићима.

Општинско државно тужилаштво је најавило жалбу против решења жупанијског судије истраге који је одбио приједлог да се двојици осумњичених одреди истражни затвор, одредивши им умјесто тога мјере опреза.

Првоосумњичени двојац терете за кривично дјело помагања у покушају тешке тјелесне повреде, а осталу двојицу за покушај тешке тјелесне повреде.

Након што су у четвртак у центру Вуковара нападнута двојица младића српске националности, портал Новости објавио је видео снимак напада, на којем се види како особе обучене у црно притрчавају младићима, бацају их на земљу и шутирају.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име