ЂОКОВИЋ ОПЕТ ШОКИРАО: “НЕ ЈЕДЕМ ПО 16 САТИ И ОСЈЕТИО САМ ПОБОЉШАЊЕ“

0
8

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић објавио је на Инстаграму снимак разговора са професором др Драганом Ивановим, који је специјалиста интерне медицине и професор на Високој школи за образовање педагога у Новом Саду.

Ђоковић је током разговора открио да не конзумира храну 16 сати у посљедњих годину и по дана.

– Дотакао бих се теме аутофагије. Kолико је битна, та врста поста 16 – 8 је популарна, 16 сати се не једе, 8 сати се једе, то ја примјењујем, осјетио сам у посљедњих годину и по дана колико то практикујем, доста побољшања у систему за варење, боље спавам, имам већу енергију током дана, имам мање тих падова – рекао је Ђоковић, а преноси Србија данас.
Професор Иванов, који је вегетаријанац од рођења, имао је опширну анализу.

– Шта је аутофагија? Ако ништа не уносимо 12 сати, наш мозак гледа гђе може да пронађе неку резерву. Онда нађе неки микроорганизам, патогену бактерију и разори је и рециклира, онда нађе неку мутирану ћелију, и од разграђених материјала направи екстра енергију, па имамо додатно гориво, јер смо имали ћелије и структуре које су нам биле нефункционалне и ту ћелију узме за стварање нових младих, здравих ћелија. Ако ми ручамо у 2 или 3 сата поподне, у 2 до 3 сата послије поноћи се активира аутофагија и она ће очистити наш организам од микроорганизама, артеросклеротских наслага на зидовима крвних судова, од малигних ћелија. Она ће нам очистити организам и припремити гориво за сутрадан, али мора да прође 12 до 16 сати – рекао је Иванов.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име