У ХРВАТСКУ ОД ДАНАС МОЖЕТЕ УЋИ АКО ИСПУЊАВАТЕ ОВЕ УСЛОВЕ

0
41

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић у суботу је саопштио да су донесене одређене промјене у преласку граница.

Промијенила се одлука о привремној забрани преласка прекограничних прелаза Републике Хрватске којом се омогућава, уз придржавање упутстава ХЗЈЗ-а, кад постоје пословни разлози и привредни интерес, улазак страним држављанима.

Прелазак преко границе омогућава се и страним држављанима који путују због неодгодивих приватних разлога.

На страници „Koronavirus.hr“ објављени су детаљи ове промјене.

„Према одлуци хрватским држављанима омогућава се улазак у Републику Хрватску, односно одлазак у иноземство, уз придржавање опћих и посебних препорука Хрватској завода за јавно здравство“, наводи се на страници.

Када постоје пословни разлози или привредни интереси, улазак у Републику Хрватску, уз придржавање препорука Хрватског завода за јавно здравство, омогућава се и:

  1. грађанима држава чланица ЕУ и члановима њихових обитељи
  2. држављанима трећих земаља који су особе с дуготрајним боравиштем на темељу Директиве Вијећа 2003/109/ЕЗ
  3. особама које имају право боравка на темељу других директива ЕУ или националног права или које имају националне дугорочне визе.

„Међу изузетке којима је одобрен улазак, уз оне раније наведене, додане су и особе које путују због неодгодивих особних разлога, а сви они могу прелазити државну границу уз придржавање опћих и посебних препорука Хрватској завода за јавно здравство“, истиче се на страници, преноси телевизија „Н1„.

Одлука ступа на снагу даном доношења.

Цијелу Одлуку те све детаље у вези с дозволом уласка особа из трећих држава, прочитајте на ОВОМ ЛИНКУ.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име