Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић критикован је у тексту објављеном у британском “Телеграфу” због начина на који бира госте у свом Инстаграм лајву. Гири Нејтан у ауторском тексту за “Телеграф”, између осталог, оптужује Ђоковића да се са својим гостима на Инстаграму бави “псеудонаучним” темама.
У првом дијелу текста он је Ђоковића похвалио због гостију које је у почетку доводио у свој лајв, као и због пласирања идеје о помоћи нижепласираним играчима. Нејту је, међутим, засметало Ђоковићево противљење вакцинацији, али и то што је у једном од својих лајвова угостио иранског нутриционисту Шервина Џафаријеха.

Са Џафаријехом је, како тврди аутор текста у “Телеграфу”, промовисао псеудонауку и рекламирао производе Иранца, за које британски новинар каже да су “смеће”, наводи Б92.

Највећа штета коју Ђоковић наноси је, како даље тврди Британац, то што такве ствари јавно објављује као један од најпознатијих спортиста свијета, а поготово као један од најбогатијих и најутицајнијих Срба.

Ђоковић је доспио и на мету америчког новинара Бена Ротенберга, колумнисте Њујорк Тајмса који није претежно напао српског тенисера, већ самопрокламованог гуруа за којег тврди да је “преварант”.Новак је контроверзног “гуруа” представио пред више од пола милиона људи на свом Инстаграму, што је доста другачије од свакодневне публике до које допире Џафаријех.
-Погледајте бројке које је Новак добио за овај садржај. Зато је битно о чему јавно прича и шта подржава- навео је Ротенберг.

Он је истакао да је Џафаријех у једном од својих претходних видеао назвао коронавирус “узбудљивим временом да будете живи”, као и да је неко ко тврди да “добре вибрације могу да вам промијене живот”.

Џафаријех и Ђоковић су претходно причали о томе да ако пројектујете одређене емоције у води – можете да промијените молекуларну структуру воде.

-Ако размишљате позитивно, то ће створити молекуларну структуру која има гео-призму засновану на светој геометрији, што значи да постоји симетрија и баланс. Са друге стране, ако размишљате на супротан начин, ако води дате бол, страх, фрустрације и бес – вода ће се распасти”.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име