ЗА ТОНУ МАРИХУАНЕ У МИЛОШЕВЦИМА ЈОШ УВИЈЕК НИКО НИЈЕ ОДГОВАРАО

0
90

ПОДСЈЕЋАМО – 01.октобра 2013. године у акцији кодног назива „Плантажа 2013“ у мјесту Милошевци, заплијењен је рекордни засад од тону генетски модификоване марихуане – сканка, чију вриједност процјењена на више стотина хиљада KМ.

Акцију су, на основу анонимне дојаве, спровели инспектори ПС Лакташи, а заплијењено је 300 стабљика „сировог“ сканка.

Рекордни засад је у власништву двије особе, чији идентитет засад није потврђен.

Ђурица Вукелић, командир ПС Лакташи, након заплијене објаснио је да је полиција дојаву о плантажи са рекордним засадом марихуане добила 10. септембра 2013. године.

Након дојаве, инспектори су утврдили да се у Милошевцима, удаљеном пет километара од Лакташа налази велики засад марихуане.

„Након оперативних мјера утврђено је да на наведеној локацији постоји већа плантажа, односно засад од 300 стабљика марихуане. Засад је пронађен у шуми, дакле заклоњен од очију јавности“, навео је командир ПС Лакташи.

Полиција након проналаска није одмах уклонила засад, у нади да ће се власник или више њих, појавити и бити ухапшен на дјелу.

Kако се нико није појавио 20 дана, полиција је одлучила да почупа стабљике које су биле у саксијама.

„Независним“ је потврђено да је сканк одгајан у посебним условима, који укључују посебно нађубривање и прскање хемијским супстанцама.

„Марихуана коју смо заплијенили је у сировом стању, а тежине је до тону. Засад не знамо колико се могло добити ‘чисте’ марихуане за продају, али и то ће бити познато након што буде извршено вјештачење“, објаснио је тада Ђурица.

Додао је како су на плантажи пронађени материјални докази који ће такође бити предмет вјештачења и који би могли открити идентитет власника.

Према незваничним информацијама, пронађени материјални докази на плантажи упућују да су засад сканка одржавале двије особе.

О каквој запљени се радило, говори податак да је марихуана попунила готово половину службеног паркинга испред ПС Лакташи.

Јак мирис марихуане, али и стабљика, откривају да се није радило о „обичној“ марихуани, већ биљци која је узгајана под посебном пажњом.

До сада је више лица под сумњом да су учествовали у производњи марихуане привођено на информативни разговор али још увијек нико није одговарао.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име